Kakeksi

Ernæringsmessig behandling av kakeksi med mat alene har frem til nå vist liten effekt. Med kliniske data som indikerer at Smartfish-formuleringer kan påvirke viktige underliggende mekanismer for cachexia som insulinresistens, betennelse og anoreksi, bestemte vi oss for å investere i å utvikle et produkt spesielt for kakeksi, Remune.

Smartfish medisinske næringsprodukter forbedrer situasjonen for pasienter med pre-kakeksi eller kakeksi ved å øke opptaket av næring, hindre progresjonen av pre-kakeksi eller kakeksi og lindre symptomer.

Remune er en næringsdrikk av høy kvalitet, med nøye utvalgte ingredienser for å påvirke de underliggende mekanismene i kakeksi; anoreksi, betennelse og insulinresistens [1]. De viktigste ingrediensene i Remune er de marine omega-3 fettsyrer (EPA og DHA) vitamin D og myseprotein.

De marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA har antiinflammatoriske egenskaper  [2-6] og kan positivt påvirke betennelsen forbundet med kreft og kakeksi. EPA og DHA påvirker muskelproteinsyntese [7, 8] og har vist å kunne ha en vektbevarende effekt hos kreft- og kakeksipatienter [9]. Dette fører til positive effekter på vekttap og muskelsvekkelse forbundet med kakeksi. I kreftpasienter har de marine fettsyrene vist antitumoregenskaper og gunstige effekter på behandlingsresultatet[10-13].


D-vitamin mangel er spesielt vanlig hos pasienter
 [14] og personer med anoreksi [15]. Vitamin D er spesielt viktig for disse pasientene da det påvirker immunfunksjonen [16] og spiller en viktig rolle i muskelfunksjonen [16]. I tillegg er lave nivåer av vitamin D forbundet med insulinresistens[17-19].

Protein er viktig for å fremme muskelvekst og forhindre muskelstap [20]. Remune inneholder høyverdig myseprotein, som er et komplett protein fordi det inneholder alle essensielle aminosyrer. Myseprotein er lett fordøyelig og fører derfor til mindre metthet enn andre proteinkilder. Myseprotein er kjent for sitt høye innhold av forgrenede aminosyrer (BCAAs), som er spesielt viktig for å stimulere muskelvekst [21-23].


I tillegg består Remune av polyfenol-rik juice fra frukt og bær, som også bidrar med fiber og fytokjemikalier. Sammensetningen av Remune har en lav glykemisk indeks under 21
[24], og vil ikke påvirke blodsukkeret negativt.

 

[1] Fearon, K., J. Arends, and V. Baracos, Understanding the mechanisms and treatment options in cancer cachexia. Nature Reviews Clinical Oncology, 2012. 10: p. 90.

[2] Calder, P.C., n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases. Am J Clin Nutr, 2006. 83(6 Suppl): p. 1505S-1519S.

[3] Li, H., et al., EPA and DHA reduce LPS-induced inflammation responses in HK-2 cells: evidence for a PPAR-gamma-dependent mechanism. Kidney Int, 2005. 67(3): p. 867-74.

[4] Li, K., et al., Effect of marine-derived n-3 polyunsaturated fatty acids on C-reactive protein, interleukin 6 and tumor necrosis factor alpha: a meta-analysis. PLoS One, 2014. 9(2): p. e88103.

[5] Kiecolt-Glaser, J.K., et al., Omega-3 supplementation lowers inflammation and anxiety in medical students: a randomized controlled trial. Brain Behav Immun, 2011. 25(8): p. 1725-34.

[6] AP, S., Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. J Am Coll Nutr., 2002. 21(6): p. 49-505.

[7] Smith, G.I., et al., Dietary omega-3 fatty acid supplementation increases the rate of muscle protein synthesis in older adults: a randomized controlled trial. Am J Clin Nutr, 2011. 93(2): p. 402-12.

[8] Smith, G.I., et al., Omega-3 polyunsaturated fatty acids augment the muscle protein anabolic response to hyperinsulinaemia-hyperaminoacidaemia in healthy young and middle-aged men and women. Clin Sci (Lond), 2011. 121(6): p. 267-78.

[9] Di Girolamo, F.G., et al., Omega-3 fatty acids and protein metabolism: enhancement of anabolic interventions for sarcopenia. Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 2014. 17(2): p. 145-50.

[10] Merendino, N., et al., Dietary omega -3 polyunsaturated fatty acid DHA: a potential adjuvant in the treatment of cancer. Biomed Res Int, 2013. 2013: p. 310186.

[11] Vaughan, V.C., M.R. Hassing, and P.A. Lewandowski, Marine polyunsaturated fatty acids and cancer therapy. Br J Cancer, 2013. 108(3): p. 486-92.

[12] Murphy, R.A., et al., Supplementation with fish oil increases first-line chemotherapy efficacy in patients with advanced nonsmall cell lung cancer. Cancer, 2011. 117(16): p. 3774-80.

[13] Fukui, M., et al., EPA, an omega-3 fatty acid, induces apoptosis in human pancreatic cancer cells: role of ROS accumulation, caspase-8 activation, and autophagy induction. J Cell Biochem, 2013. 114(1): p. 192-203.

[14] Thomas, M.K., et al., Hypovitaminosis D in medical inpatients. N Engl J Med, 1998. 338(12): p. 777-83.

[15] Veronese, N., et al., Vitamin D status in anorexia nervosa: A meta-analysis. Int J Eat Disord, 2015. 48(7): p. 803-13.

[16] EFSA Panel on Dietetic Products, N.a.A.N., Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin D and normal function of the immune system and inflammatory response (ID 154, 159), maintenance of normal muscle function (ID 155) and maintenance of normal cardiovascular function (ID 159) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006, E.F.S.A. (EFSA), Editor. 2010: EFSA Journal.

[17] Liu, E., et al., Plasma 25-hydroxyvitamin d is associated with markers of the insulin resistant phenotype in nondiabetic adults. J Nutr, 2009. 139(2): p. 329-34.

[18] Kelly, A., et al., A cross-sectional study of vitamin D and insulin resistance in children. Arch Dis Child, 2011. 96(5): p. 447-52.

[19] Chiu, K.C., et al., Hypovitaminosis D is associated with insulin resistance and beta cell dysfunction. Am J Clin Nutr, 2004. 79(5): p. 820-5.

[20] EFSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, N.a.A., Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to protein and increase in satiety leading to a reduction in energy intake (ID 414, 616, 730), contribution to the maintenance or achievement of a normal body weight (ID 414, 616, 730), maintenance of normal bone (ID 416) and growth or maintenance of muscle mass (ID 415, 417, 593, 594, 595, 715)pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 2010. 8(10).

[21] Blomstrand, E., et al., Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise. J Nutr, 2006. 136(1 Suppl): p. 269S-73S.

[22] Norton, L.E. and D.K. Layman, Leucine regulates translation initiation of protein synthesis in skeletal muscle after exercise. J Nutr, 2006. 136(2): p. 533S-537S.

[23]Jackman, S.R., et al., Branched-Chain Amino Acid Ingestion Stimulates Muscle Myofibrillar Protein Synthesis following Resistance Exercise in Humans. Front Physiol, 2017. 8: p. 390.

[24] Research, L.F., Determination of the glycaemic index of a clinical nutrition drink. 2015.

Les mer

Underernæring

Kreft

KOLS