Medisinsk ernæring for kreftpasienter

Kreftsyke kan oppleve uønsket vekttap i forbindelse med sykdommen. Årsaken kan være selve sykdommen eller som et resultat av behandlingen der en stor gruppe opplever svekket immunforsvar, redusert appetitt og endring i smak. God ernæringsstatus gjennom hele sykdomsforløpet bidrar til et best mulig utfall av, og toleranse for, selve behandlingen.

Et svekket immunforsvar og systemisk inflammasjon er vanlig hos kreftpasienter. Inflammasjon er en betennelse som oppstår under sykdommen. Cellegiftbehandling kan i seg selv være belastende for kroppen og være med på å svekke immunforsvaret.

Omtrent 30% av kreftpasienter har pre-kakeksi eller kakeksi, og opp til 80% av pasienter med langt fremskreden kreft har det. Kakeksi er en tilstand som defineres som tap av muskelmasse som ikke kan reverseres ved diett alene. Den kjennetegnes ved ufrivillig vekttap, muskelsvinn, mangel på appetitt og kronisk kvalme på grunn av en underliggende tilstand, slik som kreft. Kakeksi er antatt å være den viktigste årsaken til opptil 33 prosent av alle kreftdødsfall.

De marine omega-3-fettsyrene DHA og EPA har evnen til å styrke immunforsvaret og virke normaliserende på de inflammatoriske prosessene. Myseproteinets egenskap til å øke proteinsyntesen blir ikke forandret av innak av andre makronæringsstoffer som fett og karbohydrater, men forblir lengre og motvirker også nedbrytningen av muskelmassen.

Remune og Nutrifriend 1100 er begge velegnet for kreftpasienter:

  • Remune er spesielt velegnet for kreftpasienter fra de påbegynner cellegiftbehandling, viser tegn på underernæring og har risiko for pre-kakeksi og kakeksi, og gjennom hele behandlingsforløpet.
  • Nutrifriend 1100 er velegnet for kreftpasienter etter cellegiftbehandling med risiko for eller med underernæring.
  • Høye doser marine fettsyrer styrker immunforsvaret og kan bidra til normalisering av inflammasjon
  • Vitamin D er gunstig for immunforsvaret
  • Myseproteinisolatet er en optimal og effektiv kilde til protein
  • Myseproteinet inneholder åtte av de ni essensielle aminosyrene som kroppen ikke kan produsere selv
  • Fruktjuicene gir nyttige polyfenoler, og en frisk og syrlig smak som kan bidra til økt appetitt
  • Næringsdrikkene er ikke tilsatt konserveringsmidler eller kunstige farge- eller søtningsstoffer

Les om bruk av Remune som ernæringsbehandling av KOLS-pasienter med pre-kakeksi eller kakeksi.

Les om hvordan Nutrifriend kan redusere risiko for hjerte- og karsykdommer.

Hvordan kjøpe Smartfish Nutrifriend?

Se alle våre studier her.