12-11-2020
Forskere undersøker om fiskeolje med sitt innhold av omega-3 og vitamin D kan redusere risiko for COVID-19
Forskere ved Oslo universitetssykehus skal gjennomføre en studie med 70 000 deltakere for å undersøke om et daglig inntak av tran – med sitt innhold av omega-3 og vitamin D - kan redusere forekomsten av COVID-19 (1, 2).
Studien er basert på epidemiologiske data fra Norge, som indikerer at personer som inntar fiskeolje har en redusert risiko for COVID-19 og en redusert risiko for å bli alvorlig syk ved bekreftet COVID-19 smitte sammenliknet med de som ikke inntar fiskeolje.
Smartfish RemuneTM som inneholder omega-3 og vitamin D forskes på i en internasjonal Public-Private Consortium som undersøker risikofaktorer for utvikling av lungeskader og kroniske plager etter COVID-19: Pressemelding.
- Oslo universitetssykehus. Transtudien. Kan tran forebygge korona? oslo-universitetssykehus.no2020 [Available from: https://oslo-universitetssykehus.no/om-oss/nyheter/kan-tran-forebygge-korona.
- NRK. Kan tran hjelpe mot korona? Det vil forskere finne ut nrk.no2020 [Available from: https://www.nrk.no/osloogviken/kan-tran-hjelpe-mot-korona_-det-vil-forskere-finne-ut-1.15238160.